Waarom een nieuwe verhuursoftware-oplossing niet op een compromis hoeft uit te draaien

woensdag 26 september 2018


Waarom een nieuwe verhuursoftware-oplossing niet op een compromis hoeft uit te draaien

Als u op zoek bent naar nieuwe verhuursoftware, zou u niet na moeten hoeven denken over zaken waarop u moet inleveren. Al te vaak stuit men op oplossingen die niet in al de behoeften voorzien en niet exact bieden waarnaar men op zoek is.

Waarom genoegen nemen met een standaardoplossing voor middelenbeheer voor de verhuurbehoeften van uw bedrijf? Een oplossing voor verhuursoftware is specifiek afgestemd op het verhuurproces en biedt negen van de tien keer een veel betere aansluiting bieden dan generieke software voor activa- of voorraadbeheer. Als u een slechte keuze maakt in software, zult u steeds weer op zoek moeten naar tijdelijke oplossingen om het geheel werkbaar te houden, en heel veel kostbare tijd verspillen die u ook zou kunnen besteden aan het uitbreiden van uw verhuurbedrijf.

Als u in het verleden een op maat gemaakte software-oplossing heeft gebruikt in uw gespecialiseerde verhuurbedrijf, verwacht u waarschijnlijk dat een standaardsoftwarepakket niet aan al uw wensen zal voldoen. Een verhuursoftwarepartner met een schat aan ervaring specifiek in de verhuurbranche heeft de uitdagingen waar u voor staat al vaker meegemaakt, en heeft er ook een oplossing voor! Uw softwareleverancier moet met u samenwerken om uw verhuurprocessen in kaart te brengen om overeenstemming te bereiken en samen te werken om de beste oplossing te vinden. Als uw softwarepartner een duidelijke toekomstvisie heeft en over een platform beschikt waarop gebruikers hun ideeën kunnen uiten, zijn dat goede tekenen dat dit bedrijf zich samen met u kan blijven ontwikkelen en aan uw behoeften kan blijven voldoen.

Ook in een later stadium hoeft u niet met minder genoegen te nemen. Focussen op langetermijnwinst in plaats van quick wins is cruciaal om uw verhuurbedrijf in staat te stellen zich te blijven ontwikkelen volgens uw plannen en ambities. Wanneer u op zoek bent naar een softwareoplossing, onthoud dan dat u uiteindelijk zult gaan groeien en als dat gebeurt, dan heeft u een oplossing nodig die met u meegroeit. Een oplossing die schaalbaar en aanpasbaar is in plaats van een softwarepakket met allerlei beperkingen. Proberen om met een blik op de toekomst te bepalen wat nu nodig is zal u helpen bij het kiezen van de juiste oplossing.

De moraal van het verhaal is dat u ervoor moet zorgen dat u van meet af aan de juiste vragen stelt, zodat u precies weet waar u in investeert. Uw softwarepartner moet open en eerlijk met u zijn over de ontwikkelingsplannen en ervoor zorgen dat hij echt kan voldoen aan al uw huidige en toekomstige behoeften en wensen. U investeert immers niet alleen in verhuursoftware, maar ook in een relatie.

Als u genoeg heeft van compromissen of denkt dat het tijd is om de markt te gaan verkennen op zoek naar een nieuwe oplossing voor verhuursoftware, lees dan onze 'Gids voor kopers van verhuursoftware' gemaakt om u op weg te helpen.

Nu downloaden


Vorig artikel Het belang van verhuursoftware voor klantenservice in de verhuursector
Volgend artikel Papierloos werken – de weg naar hyperefficiënte bedrijfsprocessen

Neem contact op

Voor meer informatie over wat MCS-rm voor uw verhuurbedrijf kan betekenen, bel ons op +31 (0) 85 0020805 of gebruik ons aanvraagformulier.

Contact