Levensduur van verhuuractiva: Wanneer moet u de verhuurvloot vernieuwen?

maandag 16 april 2018


Levensduur van verhuuractiva: Wanneer moet u de verhuurvloot vernieuwen?

Klanttevredenheid en gezondheid & veiligheid zijn topprioriteiten voor verhuurbedrijven. Maar hoe zorgt u voor een maximale efficiency van uw verhuurvloot? 

Met een combinatie van de juiste software en correct onderhoud van de verhuurvloot, bereikt u een hoger niveau van efficiency, klanttevredenheid en uiteindelijk ook meer winst. Door de levensduur van uw verhuuractiva te optimaliseren, zal het gehele verhuurproces soepeler verlopen. Hierdoor blijven de inkomsten stabiel per activa, en kunt u zich concentreren op het leveren van een uitstekende service richting de klant.

Rentabiliteit van de verhuuractiva
Naarmate de huurvloot ouder wordt en de garantieperiode verstreken is, zal uw apparatuur minder kostenefficiënt worden. En uiteindelijk zelfs meer geld kosten dan geld opbrengen. Goede software geeft u een compleet overzicht van uw huurvloot, waardoor u onder andere de apparatuurkosten kunt controleren. Dit betekent bijvoorbeeld dat huuractiva aan het einde van hun werkzame leven automatisch worden klaargemaakt voor verkoop of inruil. 

Wanneer bepaalde items blijven terugkeren naar de werkplaats of langere periodes ongebruikt blijven, is het tijd om dit te analyseren. Een compleet en live overzicht van alle werkplaatsactiviteiten is één van de voordelen van een op maat gemaakt softwarepakket. Hiermee kunt u alle apparatuur monitoren die bijvoorbeeld moeilijk te repareren zijn, om zodoende een beter beeld te krijgen van de levenscyclus van de huurvloot.

Wanneer uw huurmateriaal niet langer wordt ondersteund door de fabrikant, gaat u merken dat er lange vertragingen zijn bij het zoeken naar reserveonderdelen. Tweedehandse reserveonderdelen zijn mogelijk onbetrouwbaar en eigenlijk alleen een oplossing voor de korte termijn. Maar wat doet u wanneer de juiste onderdelen simpelweg niet meer te vinden zijn? Voorkom onaangename verrassingen door de juiste software te gebruiken, en zorg hiermee dat de huurvloot optimaal presteert. 

Een goede software-oplossing helpt u ook met een correcte afschrijving van uw activa. Onze software geeft u een  goed beeld van de actuele waarden, waardoor u beter kunt beslissen wanneer u uw veelgebruikte activa verkoopt of inruilt.

Regelmatig testen van uw huuractiva
Het regelmatig testen van uw apparatuur kan een uitdaging zijn, vooral als u geen gemakkelijke methode heeft om dit te doen. Want wanneer u regelmatig controles en tests uitvoert op uw inventaris, bent u beter voorbereid wanneer u een service op maat aanbiedt. Uw apparatuur zal op deze manier altijd beschikbaar en betrouwbaar zijn, ongeacht de wensen van de klant.

Vindt de zwakke plekken binnen uw inventaris en zie welke items het beste presteren. Met een correcte huuroplossing op maat, zorgt u ervoor dat de gehele huurvloot optimaal inzetbaar is voor een perfecte service.

Zorg ervoor dat uw huuractiva veilig zijn
Een topprioriteit voor elk bedrijf is ervoor te zorgen dat werknemers en klanten veilig zijn wanneer ze huurapparatuur gebruiken. Het onnodig verlengen van de levenscyclus van een product dat onbetrouwbaar is geworden en vatbaar is voor defecten brengt uw klanten en werknemers in gevaar. 

U hebt de zorg om uw gehuurde apparatuur in de gaten te houden en alle uitgevoerde tests en controles te registreren op een gestandaardiseerde wijze. Dit is de beste manier om ongelukken te voorkomen en ervoor te zorgen dat niemand gewond raakt of erger door gebruik van uw defecte apparatuur.

Tegenwoordig worden machines gebouwd met verbeterde veiligheidsvoorzieningen die aan steeds hogere normen voldoen om de gebruikersveiligheid te garanderen. Door uw apparatuur op tijd te vervangen, werken uw klanten en eigen werknemers met alleen de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Het verhuren van nieuwe apparatuur met alleen de nieuwste veiligheidsvoorzieningen geeft uw klanten een positieve en veilige ervaring, waardoor ze blijven terugkomen.

Klantenservice in de verhuursector
Het wordt steeds belangrijker om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrent, en hiervoor moet onder andere uw klantenservice uitstekend zijn. Wanneer een klant een apparaat bij u huurt, verwachten zij dat het betrouwbaar is. Als uitval op locatie regelmatig optreedt als gevolg van verouderde apparatuur, verliest u niet alleen geld op de korte termijn, maar vooral op de lange termijn door reputatieschade.

Er kleven oneindig veel andere voordelen aan het op tijd vernieuwen en vervangen van uw huurapparatuur. Onder andere het hebben van een routinematig vervangingsprogramma zorgt ervoor dat u een optimale service aan kunt bieden. Blijf winstgevend door het gebruik van apparatuur met maximale efficiëntie. 

Verbeter de veiligheid van iedereen die uw huurmateriaal gebruikt. Uw reputatie zal verbeteren doordat u over alleen de nieuwste, moderne en betrouwbare apparatuur beschikt. Door u te verbinden aan een duurzaam levenscyclusplan, zal de verbeterde reputatie ervoor zorg dat uw bedrijf zal groeien als nooit tevoren.

Met de juiste huursoftware haalt u het meeste rendement uit uw huurmateriaal. Weet u wat de levenscyclus is van uw verhuurde activa? Leer meer over de voordelen van het up-to-date houden van uw vloot in ons nieuwste huurblog.
 


Vorig artikel MCS Telematica Portaal wint Innovation Trail Live Award op Executive Hire Show 2018
Volgend artikel Succes voor MCS Verhuur Software op Intermat 2018

Neem contact op

Voor meer informatie over wat MCS-rm voor jouw verhuurbedrijf kan betekenen, bel ons op +31 (0) 85 0020805 of gebruik ons aanvraagformulier.

Contact