Verhuursoftwareoplossingen - De kosten van nietsdoen

donderdag 28 februari 2019


Verhuursoftwareoplossingen - De kosten van nietsdoen

Wanneer u investeert in een nieuwe oplossing (of een update) voor verhuurbeheer zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden.

Je hebt vooronderzoek gedaan, een shortlist gemaakt, softwareleveranciers geëvalueerd en nu moet je alleen nog maar kiezen. Maar iets houdt je tegen. Is het echt nodig je software of processen te wijzigen? Soms lijkt het de gemakkelijkste optie om te blijven waar je bent, maar de vraag is: wat kost het om niets te doen?

Het is normaal om te twijfelen als het gaat om nieuwe oplossingen. Misschien ben je bang voor kosten en vraag je jezelf af hoe gemakkelijk de implementatie zal zijn. Het is cruciaal om je te concentreren op je langetermijndoelen. Waarom ben je dit project überhaupt gestart? Stel jezelf de vraag: 'wat kost het me om door te gaan zoals het nu gaat?' Als je de kosten van de investering meetelt voor de opbrengst en de tijd die je bespaart, begrijp je ook waarom je aankoop de moeite waard zal zijn. Als je je zorgen maakt over de implementatie, moet je je leverancier beter leren kennen, ervaringen van anderen lezen, casussen bestuderen als die er zijn en met klanten praten. Op deze manier kun je ervan op aan dat je de ondersteuning en service krijgt die je nu en in de toekomst nodig hebt.

Waarom zoek je een nieuwe oplossing? 

Gefragmenteerde bedrijfssystemen
Als je verschillende systemen gebruikt kan het zijn dat die niet met elkaar samenwerken. Dubbele handmatige invoer van data is erg tijdrovend en foutgevoelig. Naarmate je bedrijf groeit, zal de hoeveelheid data alleen maar toenemen en dit gaat meer en meer van je tijd in beslag nemen, die je zou kunnen besteden aan meer waardevolle taken. 

Wanneer je oplossingen niet samenwerken, kan het ook steeds moeilijker worden om data te delen. Niet alleen met collega's, maar ook met klanten en leveranciers. Wanneer je bedrijfsinformatie op verschillende plaatsen wordt bewaard, is er geen snelle manier om effectief te communiceren en iedereen op de hoogte te houden. Het is moeilijker een soepele workflow te behouden, klanten moeten wachten en je collega’s raken in verwarring. Wanneer je één geïntegreerde oplossing gebruikt om je verhuurbedrijf te beheren, worden al je data op één plaats bewaard zodat je teams gemakkelijk toegang hebben.

Achterblijven
Er kunnen verborgen gevolgen zijn van 'niets doen'. Er worden nieuwe technologieën uitgevonden en er vinden innovaties plaats die je mist. Van mobiel werken tot bruikbare rapporten over bedrijfsprocessen, de voordelen van een moderne oplossingen voor huursoftware raken elk onderdeel van je bedrijf.

Tegelijk is het waarschijnlijk dat je concurrenten al beginnen te profiteren van opkomende technologieën en grote stappen nemen. Met een investering in nieuwe oplossingen kunnen ze efficiënter werken en betere klantenservice bieden aan hun klanten. Is het echt de moeite waard om achter te blijven door niets te doen door een softwarebeslissing uit te stellen? Onthoud wat je oorspronkelijke doelen waren gedurende het proces en concentreer je op de voordelen op de lange termijn.

Misschien heb je al een software-oplossing die gewoon niet voldoet aan je vereisten, en de prestaties beginnen je tegen te vallen. Je ontwikkelt je trager, de ondersteuning kan wegvallen, misschien ben je je oplossing ontgroeid terwijl die vijf jaar in je behoeften heeft voorzien. Overgaan naar een toekomstbestendige en schaalbare software-oplossing voor verhuur betekent dat je een investeringsbeslissing neemt die je de perfecte software-oplossing en een blijvende samenwerking garandeert.

Minder goede klantenservice
Als je spreadsheets of generieke softwarepakketten gebruikt, kan het steeds moeilijker worden om de vraag bij te houden, je voorraad bij te houden en goede klantenservice te bieden. Als de doorlooptijden gaan toenemen mis je projecten. Dit doet niet alleen afbreuk aan de ervaring van je klanten, maar ook aan je toekomstige inkomsten als klanten ergens anders naartoe gaan. Door een geavanceerde software-oplossing te gebruiken om je bedrijf te runnen, kun je ervoor zorgen dat het voor je klanten gemakkelijk is om zaken met je te doen en maak je dat ze terugkomen.

De belangrijkste voordelen van instappen

Innovatieve oplossingen
Goede softwareleveranciers werken constant aan het ontwikkelen van nieuwe ideeën en functionaliteit die je leven gemakkelijker maken. Je profiteert van oplossingen waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had.

Fantastische groei en ondersteuning
Als je op dit moment geen software-oplossing hebt of je huidige systeem is uit zijn krachten gegroeid, dan kan het een uitdaging zijn om hulp te organiseren bij het gebruik van de software en het laten groeien van je bedrijf. Met een nieuw systeem krijg je een stortvloed aan nieuwe functies die je kunt gebruiken om je efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Gelukkig is er een team dat je bijstaat om je bedrijf te laten bloeien.

Toekomstbestendige investering
In plaats van je zorgen maken dat je de modernisering van de verhuurindustrie niet bij kunt fietsen, zul je een technologiepartner hebben die met je samenwerkt en je de oplossingen en zakelijke innovaties biedt die je nodig hebt om je concurrenten voor te blijven.

Per saldo zul je constateren dat de kosten van het investeren in een softwareoplossing veel lager zijn dan de kosten van niets doen. Op de lange termijn ben je vrij om je bedrijf te laten groeien, meer te bereiken en je te onderscheiden van de massa.

MCS, dé specialist in verhuursoftware, heeft een handige kopersgids geschreven om je op weg te helpen en je technologische transformatie in gang te zetten!
 


Vorig artikel MCS transformeert de manier waarop verhuurbedrijven zaken doen met nieuwe functionaliteit E-Sign
Volgend artikel Proactief of reactief: welk woord beschrijft jouw verhuurbedrijf?

Neem contact op

Voor meer informatie over wat MCS-rm voor jouw verhuurbedrijf kan betekenen, bel ons op +31 (0) 85 0020805 of gebruik ons aanvraagformulier.

Contact