MCS Mobile Werkplaats transformeert onderhouds- en reparatiewerkzaamheden 'in het veld'

maandag 1 augustus 2016


MCS Mobile Werkplaats transformeert onderhouds- en reparatiewerkzaamheden 'in het veld'

MCS, een toonaangevende expert op het gebied van verhuursoftware, heeft onlangs een baanbrekende mobiele app op de markt gebracht die de werkplaats- en onderhoudsfuncties van verhuurbedrijven vereenvoudigt en automatiseert. Met behulp van MCS Mobile Werkplaats kunnen werkplaatsmonteurs ter plekke werkorders in realtime bekijken en bijwerken, zodat taken volgens de hoogste standaard worden uitgevoerd. Met de op Android gebaseerde app kunnen werkplaatsmanagers bovendien werkorders 'live' toewijzen aan de meest geschikte technicus en de status van alle werkplaatsorders bekijken.

Guy van der Knaap, Managing Director van MCS, licht toe: “Door werkplaatsmonteurs de nieuwste smartphonetechnologie te bieden, kunnen zij de status van werkplaatsorders ter plekke bijwerken, notities bijvoegen, reserveonderdelen bestellen en deze gegevens synchroniseren met het MCS-rm verhuurbeheersysteem;"

Guy vervolgt: “Dankzij de app hoeven we werkorders en controlelijsten niet meer af te drukken, kunnen we de integriteit van gegevens verbeteren en kunnen we beter aan onze zorgplicht voldoen. Depotmanagers kunnen de algemene efficiëntie van de werkplaats analyseren, actueel zicht krijgen op de activiteiten van hun technici en hun bedrijfsmiddelen beter beheren. Dit leidt tot betere communicatie en efficiëntere bedrijfsvoering.”

MCS Mobile Werkplaats is ontstaan uit de recentelijke partnerschap van MCS met BigChange, leveranciers van mobiele oplossingen voor personeelsbeheer. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van hun krachtige GPS-technologie voor het traceren van voertuigen en het plannen van bedrijfsmiddelen. Martin Port, CEO bij BigChange, voegt toe: “Samen met MCS hebben we een bijzonder sterke partnerschap ontwikkeld die zijn oorsprong vindt in vergelijkbare waarden en vooruitstrevende technologie."

Nixon Hire, een toonaangevend Brits verhuurbedrijf dat is gespecialiseerd in de verhuur van machines, gereedschappen, accommodatie-eenheden, mobiele toiletten en apparatuur, heeft onlangs de app MCS Mobile Werkplaats beschikbaar gesteld aan hun reparatie- en onderhoudsteam:

“Het was voor ons volkomen logisch om MCS Mobile Werkplaats te gebruiken,” aldus David Balmer, Project Manager bij Nixon Hire. “Wat voor ons de doorslag gaf, was het feit dat onze werkplaatstechnici ter plekke toegang hebben tot hun werkorders en dus tijd overhouden om zich op de taak te richten die ze moeten uitvoeren. Ook scheelt het veel papierwerk en kunnen we onze klanten een veel betere service verlenen.”

In de verhuurbranche is mobiele technologie voor het beheer van dagelijkse taken en activiteiten momenteel sterk in opkomst. MCS Mobile Werkplaats maakt deel uit van een bredere suite van mobiele apps die door MCS worden ontwikkeld om verschillende werkprocesen binnen een verhuurbedrijf te stroomlijnen, van verkoop en marketing tot transport en logistiek.

Bezoek ons op de Verticaaldagen in Gorinchem op stand 402 voor de officiële introductie van deze innoverende samenwerking.


Vorig artikel Verhuur van materiaal genereert de inkomsten, Bezettingsgraad genereert de winst
Volgend artikel MCS brengt een geïntegreerde CRM-oplossing uit voor de verhuurindustrie

Neem contact op

Voor meer informatie over wat MCS-rm voor jouw verhuurbedrijf kan betekenen, bel ons op +31 (0) 85 0020805 of gebruik ons aanvraagformulier.

Contact